Du som är arbetsgivare och vill anställa hälso- och sjukvårdspersonal hittar information om vad som gäller när du … Först när du har fått din examen kan du påbörja din allmäntjänstgöring, AT. Det är straffbart att använda sig av en yrkestitel utan legitimation. I hälso- och sjukvården får man inte använda en titel som kan förväxlas med en skyddad yrkestitel om man inte har motsvarande legitimation.

För att få legitimation måste du också göra allmäntjänstgöring för läkare. Yrkestitlar är skyddade. Ansök först om din yrkesexamen. Det betyder att enbart den som har legitimation får använda titeln. Den Örebroläkare som blivit av med sin legitimation efter att ha skrivit ut stora mängder antibiotika får inte tillbaka den – ännu.

Ansök sedan om legitimation Ansök om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter. Gör allmäntjänstgöring, AT. På den här webbplatsen hittar du information om hur du ansöker om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter. Börja med att ansöka om läkarexamen vid din högskola eller ditt universitet.