205/65R16C Ännu har inte alla dubbdäcksteser hunnits gjorts för säsongen. Det är resultatet när Aftonbladet testade vinterdäck.

Det snöar redan i Lappland och Värmland. Tidigare har …

Michelin och Conti vinnare i Aftonbladets test Branschnytt 24 september 2019 Text: Henrik Nygård Foto: Aftonbladet/Markus Pentikainen Michelin X-Ice North 4 och Continental ContiVikingContact 7 är vinnare i Aftonbladets vinterdäckstest.

Det är svårt att tro – men snart är vintern slut och det är dags att byta till sommardäck. tisdag 21 april 2020 Aftonbladet.

Bästa dubbfria vinterdäcken . Aftonbladet har i ett stort test provkört 15 dubbade vinterdäck och 11 odubbade, och här presenterar vi de tre däck som var bäst av dubbdäcken. Förutom Aftonbladets test har detta däck även placerat sig väl i Teknikens Värld där det tog hem en delad förstaplats 2018 samt en andraplats i Vi Bilägares (nr 12) test för 2019. Der er testet to dæk i størrelserne 185/65R15 samt 205/65R16C.

Friktionsdäcktester genomförs i kallare klimat, exempelvis i norra Sverige.

Testen danner grundlag for den årlige test som FDM udsender. Vinterdäck test 2019 - Bästa dubbdäck. Continentals däck toppar ofta tester och detta är säkra och högkvalitativa vinterdäck. Tester av vinterdäck genomförs i kallare klimat, exempelvis i norra Sverige. Vi samlar alla tester från 2015-2019 på ett och samma ställe. Och snart kommer både snö och frosthalka till Mälardalen och södra Sverige. Se vilka vinterdäck som placerats högst i test 2019. Däcken har ett utmärkt grepp på is, är lättkörda och har bra styregenskaper i extrema situationer. Den blir bäst i test av 11 odubbade vinterdäck för att den har "utmärkta egenskaper på alla väglag, is, snö och asfalt."

I Teknikens Världs senaste test (12/9 - 2019) får IceContact 3 högsta betyg. Högst poäng i testet fick Continental IceContact 2.

I testet granskas bland annat kinesiska uppstickare, indiska hjulraketer och franska toppdäck! Däcken har ett väldigt bra grepp på is, både när det gäller broms- …

Test af vinterdæk 2019.

Test av 26 vinterdäck för nordiska förhållanden – 2017 – Aftonbladet Inför hösten 2017 och vintern 2018 publicerade Aftonbladet sitt testresultat över 26 vinterdäck.

Test av dubbdäck 2018 / 2019. ... Stort test: Här är bästa vinterdäcken 2019.

Det som experterna nämner är framförallt däckets köregenskaper på is samt dess stabilitet och bromsförmåga på is. STORT TEST: Här är bästa vinterdäcken PLUS Årets största och mest tillförlitliga vinterdäckstest, som vanligt bara i Aftonbladet.

Aftonbladet har i ett stort test provkört 15 dubbade vinterdäck och 11 odubbade, och här presenterar vi de tre däck som var bäst av de dubbfria däcken.

Efter att ha tittat igenom alla däcktester och vet vilka däck du behöver så hittar du alla Bythjuls vinterdäck här, bara att skriva in reg-nummer och välja däck efter dina preferenser.

Testet du inte får missa om du ska köpa nya vinterdäck! Det man testar är dubbdäck på is, friktionsdäck på snö, vinterdäck på frost, torrt underlag, på natten, i solsken, med älg inblandat och med undanmanöver. Tredje platser: Vi Bilägare 2016/2017 - Aftonbladet 2016/2017, 2017/2018 - Auto Motor & Sport 2017/2018. Test World: Återges i Aftonbladet / NAF (Norge) / Motor (Norge) / Tekniikan Maailma (Finland): Bästa friktionsdäcket 2017 är enligt Test World Continental ContiVikingContact 6 som får 8,1 poäng i årets däcktest. Tidningen har också testat Michelin CrossClimate och varnar för att använda det på vinterväg.

Totalt testades 15 olika dubbdäck vilket är de vi kommer titta närmare på för denna sidan. Greppnivån är fantastiskt hög och bra på is- och snötäckta vägar. Hos Aftonbladet finns nu ett test av sommardäck i dimension 205/55R16 V. Här mäts rullmotstånd, grepp och köregenskaper – för det är alltså inte helt lätt att välja rätt däck!

Så er den årlige vinterdæktest fra tyske ADAC offentliggjort. Bäst av testets odubbade vinterdäck var Continentals däck ContiVikingContact 6. STORT TEST: 19 SORTER Dietist: ”Rata det sötningsmedlet – kan ge fetma” Juryns hyllning – nära få toppbetyg

Vi rekommenderar Continental IceContact 3 till bästa premiumval av dubbade vinterdäck. Det man testar är dubbdäck på is, friktionsdäck på snö, vinterdäck på frost, torrt underlag, på natten, i solsken, med älg inblandat och med undanmanöver. Då är det för sent att börja fundera på vinterdäck.