Vilka var huvudmotståndarna? Idag brukar man även säga att namnet är en internationell benämning på en landsförrädare. Varför är namnet Quisling känt över hela Tyskland hade redan kapitulerat, Innan andra världskriget hade förföljelser av judar hänt redan i andra. Förklara varför Finland drabbades så hårt av andra världskriget. Han hade redan innan kriget haft kontakt med Hitler och tillsammans med Tyskland styrde han Norge under ockupationen. Målet med sajten är skapa inspiration, öka intresset och öka kunskaperna inom SO-ämnena. Vad hände i Sydostasien under kriget? Vidkun Quisling var en norsk officer som sedan blev en politiker. Det kommer ursprungligen från det norska nazistpartiets ledare, Vidkun Quisling. Varför blev Stalingrad och el-Almein vändpunkter i kriget? Eller dröjde det till efterkrigstiden innan utvecklingen skedde? Han är inte som oss och vi märker att du inte är det längre så sorry du är inte med i vårt gäng, sa Samuel. 7 Varför är namnet Quisling känt över hela världen? Varför är namnet Quisling känt över hela världen? Vidkun Quisling var ledaren för det norska nazistpartiet Nasjonal Samling. Varför är namnet Quisling känt över hela världen? De olika industrierna släpper också ut väldigt mycket koldioxid när de producerar saker, speciellt om de ska frakta sina produkter över hela världen. 7. Quisling var en landsförrädare och därför är det känt över hela världen. Varför är namnet Quisling känt över hela världen? Fast Hitler styrde mer på ”distans” eftersom att han tyckte att det var bättre om en norsk nazist styrde istället för en tysk. I Norge fanns det en politiker vid namnet Vidkun Quisling.

Varför är namnet Quisling känt över hela världen? Han hjälpte Hitler att ta över och styra Norge.

... Han har också matchens lirare i fotboll så han är bra inte dålig varför gör ni såhär? Det är en internationell benämning, som är vanlig, och används när någon samarbetar med fienden. Idag brukar man även säga att namnet är en internationell benämning på en landsförrädare.
Han var ledare för partiet Nasjonal Samling(norska versionen av det tyska nazistpartiet). Varför är namnet Quisling känt över hela världen? Namnet Quisling blev känt på grund av att man ansåg honom som en förrädare. ... När folket runtom i världen till slut fick höra nyheterna om de fruktansvärda förintelselägrerna som fanns runt om i världen, så tog man nyheterna med en nypa salt. Vidkun Quisling var en norsk politiker, men också nazist. Det blev bland annat fler dödsdomar och arresteringar. Varför blev Stalingrad och el-Alamein vändpunkter i kriget? Vidkun Quisling var, redan innan kriget bröt ut, ledare för ”Nasjonal Samling” (det norska nazistpartiet), och hade redan då kontakt med Hitler.