Sign in. Arbetarpartiet är invalda med två mandat i Umeå kommunfullmäktige. I kommunvalet 2014 fick vi 2 177 röster. Från att Fi tidigare bara har varit representerade i Gudrun Schymans hemkommun Simrishamn ser partiet ut att få 27 mandat i totalt 13 kommuner, enligt Valmyndighetens preliminära siffror. Får två mandat i Umeå kommunfullmäktige. Hans Lindberg borde vara orolig. Erfarenheten från tidigare val är att man riskerar att få in mindre lämpade personer på sina mandat i kommunfullmäktige.

Åtta kommunfullmäktigemandat totalt i Sverige. Om du surfar vidare godkänner du användningen av dessa kakor. Starkast väljarstöd har Fi i Simrishamn, Stockholm och Gullspång. Valresultatet för 2014 kan innehålla personuppgifter även för personer som inte gett sitt samtycke till att ställa upp som kandidater.

I dagsläget ställer vi inte upp i riksdagsvalet. Jan-Olov har suttit i kommunfullmäktige på Vänsterpartiets mandat i flera mandatperioder, och har idag uppdrag som 2:e vice ordförande i Umeå kommunfullmäktige. Läs mer om vilka kakor vi använder och hur du kan hantera dem. Därför ska vi nu göra allt vi kan för att göra verklighet av de punkter vi gick till val på. Watch Queue Queue Det är en konsekvens av den fria nomineringsrätten och de då gällande reglerna på området.

Nilsson förklarar: Vi valde ju att låsa listorna för att sörja för att inte vi fick fel kandidater, det vill säga sådana som inte var Sverigedemokrater. I Umeå fick partiet mellan 16 och 17 procent i samtliga val. Annat är det i Västerbotten. REPORTAGE Trots att de rödgröna partierna preliminärt fick 52 procent av rösterna i Umeå är det långt ifrån klart hur kommunen ska styras. I Dalarna har t ex en person som inte är sverigedemokrat, läs företrädare för Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), kuppat sig in i kommunfullmäktige på SD-mandat… Vakin I Umeå är det vi som sköter hämtning och behandling av hushållsavfall. Om du har svårt att hitta det du söker kan du prova vår Platskarta istället. Under valrörelsen 2014 uppmanade vi till att rösta bort Reinfeldts regering genom att använda en S- eller V-valsedel. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Efter valet till kommunfullmäktige i Umeå 2018 handlade det endast om ett parti med sammanlagt elva mandat – där Vänsterpartiet hade alla och FI hade inget. Kommer inte in i landstinget på grund av treprocentspärren. Hela valresultatet finns i valpresentationen. [11] Partiet ställde även upp i valet till Västerbottens landsting, men lyckades inte ta sig över 3 %-spärren. Hösten 2018 var det kommunval, i Umeå fick vi ett förstärkt förtroende med fler platser i kommunfullmäktige, de kommunala nämnderna och i de kommunala bolagens styrelser. Ökar till tre mandat i Luleå. Nedan finner du 2020 års sammanträdesdatum för kommunfullmäktige i Vindelns kommun. Petter Nilsson tog plats i Umeå kommunfullmäktige, samtidigt som han stod ensam på listor i Sorsele, Norsjö och Åsele. Följaktligen gapar SD-stolarna i dessa tre kommuner tomma. Fi kniper mandat i Vilhelmina Uppdaterad 11 september 2018 Publicerad 10 september 2018 Inför valet hade Feministiskt intiativ (Fi) ett mandat i kommunfullmäktige i Umeå kommun. VALET Det gick inte riktigt så bra för Vänsterpartiet på riksnivå som många hoppades. Arbetarpartiet är invalda med två mandat i Umeå kommunfullmäktige. kommunfullmäktige (KF) ett uppdrag att ta fram en handlingsplan för minskade klimatutsläpp för alla våra nämnders verksamheter - I enlighet med Parisavtalet. Det innebär en ökning med två mandat i kommunfullmäktige.

fullmäktige mandat att, om så krävs för att verksamheten ska kunna fullfölja sina uppdrag, besluta om justering/ar av avfallstaxan med i genomsnitt högst 4 % per år samt att eventuella justering/ar av avfallstaxan ska anmälas till kommunfullmäktige. 2002 Invalda i Luleå kommunfullmäktige med två mandat. I dagsläget ställer vi inte upp i riksdagsvalet. Ökar till tre mandat i Umeå. Umeå kommun (uttal ()) är en kommun i Västerbottens län. Får två mandat i Umeå kommunfullmäktige. Val till kommunfullmäktige i Umeå - Valda - kommunvalkrets Umeå omland Mandatfördelning - kommunvalkrets Umeå omland I Umeå fick partiet mellan 16 och 17 procent i samtliga val. Umeås kommun­fullmäktige har 65 mandat (ledamöter). Sammanträdena är öppna för allmänheten och startar kl. Det innebär en ökning med två mandat i kommunfullmäktige. Den 7 april var det omval till kommunfullmäktige i Falu kommun. Moderaterna 5 mandat Sverigedemokraterna 3 mandat Kristdemokraterna 2 mandat Vänsterpartiet 2 mandat ; Sammanträdesplan 2020.

2004 Ställer upp i EU-parlamentsvalet, 2 087 röster. Inför valet hade Feministiskt intiativ (Fi) ett mandat i kommunfullmäktige i Umeå kommun. Valpresentationen 2018. Prova att klicka på ord som är understrukna med punkter i texten, så bör du få en ordförklaring. Partiet har därmed elva mandat, lika många som Moderaterna.

13.00. Om länken inte fungerar kan du istället läsa vår ordlista. I Dalarna har t ex en person som inte är sverigedemokrat, läs företrädare för Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), kuppat sig in i kommunfullmäktige på SD-mandat… I kommunvalet 2014 fick vi 2 177 röster. Kommunfullmäktige har makten att avgöra alla ärenden i kommunen som är av överordnad eller principiell natur eller som är särskilt betydelsefulla. Partiet har därmed elva mandat, lika många som Moderaterna.