– Om man exempelvis har lämnat två hundar ensamma hemma och vill vara säker på att de inte ryker ihop kan det här vara ett enkelt sätt att hålla koll. Därför kommer han att protestera så snart du försvinner. Sju procent av hundarna går på hunddagis. Hälften av hundägarna lämnar sina hundar ensamma hemma under dagtid, enligt en ny undersökning från försäkringsbolaget If. Men det är individuellt, vissa hundar klarar inte mer än 6 timmar, vissa enbart fyra. Flera hundar kan också roa varandra och kräver inte din totala uppmärksamhet på samma sätt. Glöm inte att hunden behöver sällskap och promenader ändå. Jag är ju också hemma … Tips och råd på hur du kan hjälpa din hund att bättre hantera ensamma stunder hemma. Nu är det ju trots allt inte möjligt, ibland måste de kunna vara ensamma. Sep Hund i bur när den är ensam hemma. Det är inte okej att lämna två hundar ensamma längre tid än en hund bara för att dom har sällskap av varandra. Han har under hela sitt liv haft dig i sin närhet och har blivit väldigt bunden till dig. Här hemma börjar jag vänja hundarna vid att de ska kunna vara i köket med stängd grind, fast jag är någon annanstans i huset. När det kommer till vuxna hundar beror det mycket på hunden själv! De har då lämnats ensamma tillsammans utan att jag ens tänkt på att det skulle vara en dålig idé. I Finland överväger man liknande lagstiftning. Jag tycker 4timmar är ok och 6timmar ok i nödfall, men helst inte över 4timmar. Jag hade en jobbarkompis för ett par år sen som lämnade sina (3-4st) hundar ensamma UTAN rastning i 11timmar varje vardag när han jobbade. En bekant till mig har hunden under vissa perioder hemma själv och den klarar det galant, de tar en mycket lång morgon promenad och aktiverar hunden väldigt mycket kvällen innan.
Att veta vad man ska göra av hunden medan man ska gå och arbeta kan vara en utmaning för många hundägare. Sen är det bara att öka avstånd och tid successivt Men då jag har fler hundar så är enamhetsträning inget stort problem. För även om du älskar att vara med din hund och hitta på saker tillsammans kan man ibland behöva en paus, eller hur? Hundar är flockdjur och vill helst vara i vår närhet hela tiden. Risken med ­appen är att du blir bekväm om allt ser lugnt ut. Jag planerar även att någon gång ha tre egna, av samma skäl som dig (har två nu, vill inte ha bara en).
Dessutom kan hundar leka och umgås tillsammans på hundars vis till 100 procent, vilket kan vara både befriande och nyttigt. Men det förstår inte hunden. Många hundar har någon under sin livstid visat att de har problem då de lämnas ensamma hemma. Enligt en undersökning från försäkringsbolaget If är den vanligaste lösningen… De är ju aldrig riktigt ensamma. Nu har jag bara två hundar, men har varit hundvakt (även längre perioder) åt andra och då kommit upp i minst 3 hundar hemma. Bara undrar lite över detta.