Utöver lägenheter byggs även kommersiella lokaler och varje lägenhetshus har två … Inflyttningen till det första 16-våningshuset är alltså planerad till det första kvartalet 2018. Takterasserna har utsikt över Halmstad, och över havet. Tegelbrukets bostäder uppförs som tre punkthus, Hus A, Hus B och Hus C i illustrationen. I januari 2019 öppnar även Nordic Wellness ett gym här. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av det kvarter som ICA Fastigheter och JM utvecklar tillsammans i Limhamns Sjöstad. I samverkan med Järngrinden uppför Tornstaden över trehundra hyreslägenheter på totalentreprenad i Halmstad. Lägenheterna på markplan har en uteplats.

Takterasser. Det finns två stora takterasser för alla som bor i huset. Ett år senare planerar man att hela området med totalt cirka 330 lägenheter ska stå klart. Vissa balkonger har vindskydd, eller bullerskydd.

KVARTERET. Tornstaden överlämnade nyckeln till första klara projektet i BoStad2021 Pressmeddelanden • Apr 26, 2019 19:15 CEST. Bygg/Arkitektur På uppdrag av Stena Fastigheter uppför Tornstaden 444 nya lägenheter på Norra Kvarngärdet i Uppsala. Kvalitén är viktig för oss och vi känner oss mycket trygga med att fortsätta samarbeta med Tornstaden. Det är den största nyproduktionen av hyresrätter i Halmstad sedan 1970-talet, uppger Tornstaden, och projektet bildar en helt ny stadsdel. Centrumhuset, Lindholmen. I stadsdelen Vega i Haninge ska Stena Fastigheter uppföra 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet, i nära anslutning till pendeltågstationen. Enligt plan ska byggnationen starta inom kort och första inflyttning beräknas till årsskiftet 2021/22. –Inom kort färdigställer vi projektet Tegelbruket i Halmstad, bestående av tre 16-våningshus innehållande totalt 330 lägenheter, för Järngrinden, säger Staffan Waldenström, ansvarig avdelningschef på Tornstaden. Gymmet kommer att vara öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Tornstaden bygger 444 lägenheter i Uppsala. Storleken varierar beroende på hur stor lägenheten är. Falkenbergs Elinstallation har fått förtroendet att utföra elinstallationerna åt AF Bygg i gbg AB för centrumhuset Lindholmen i Göteborg . Falkenbergs Elinstallation har av Byggnads Aktiebolaget Tornstaden fått förtroendet att utföra el, tele och datainstallationer för 330st lägenheter i Kv Tegelbruket i Halmstad. Drygt 70 nya bostäder som möjliggörs genom en tredimensionell fastighetsbildning samt 2 000 kvadratmeter kommersiell verksamhet och tillhörande inomhusparkering ska byggas. I området planeras också för närservice. Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden. Nu startar etapp två och tre, samtidigt som de första lägenheterna snart är inflyttningsklara.

Alla lägenheter har egen balkong. Bildgalleri lägenheter; Tegelbruket. Cemex, Västerås nya silos. Lidl bygger en stor matvarubutik vid Tegelbrukets torg som öppnar under 2019.