Bakboxen i april innehöll ingredienser till en tårta med hallonmousse och vit choklad. Ingredienser till tårtbotten 6 ägg 3 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl potatismjöl 3 tsk bakpulver… Påsktårta med hallonmousse och choklad. Menu Chokladtårta med hallonmousse och vaniljkräm 16 April 2016 on choklad, hallon, frosting, smörkräm, vaniljkräm, rosor, sprits, dekorera. Ljuvlig kombination! Tårtbotten bakas i en rund form med diameter på 15 cm vilket ger en tårta …

Notera: Ca 30 min + minst 3 timmar i kyl för att stelna Receptet är skapat av Frida Skattberg, men dekoreringen valde jag. Garnera tårtan med chokladägg, mango och hallon. Tårtbotten görs enkelt utan decilitermått och fyllningarna är gelatinfria! Både moussen och dunlefluffen är enkla att göra. Så, jag har gjort en chokladtårta med hallonmousse.

Min svärmor fyllde 65 år för några dagar sedan och då passade jag på att baka en tårta åt henne. Jag frågade mina följare på Instagram om vilka smaker jag skulle använda och de allra flesta svarade choklad och hallon.

Vacker tårta med klassiska smaker av hallon och choklad.

Supergod chokladtårta fylld med hallonmousse, toppad med dumlefluff, dubbelnougat och hallon. Du kan garnera din tårta fritt efter smak, du kan tex skippa dubbelnougat och endast ha hallon. Påsktårta med hallonmousse och choklad 10 bitar; 35 min; Bak & dessert; På en botten av mörk choklad vilar en frisk mousse av färskost, hallon och citron. Nu fick jag ett perfekt tillfälle som jag tog tillvara på.

Jag har länge velat baka en enkel tårta men har aldrig riktigt kommit till skott. Den blev så god, så ni skall få receptet och steg-för-steg-anvisningar hur man kan göra. Om du köper färdiga tårtbottnar monterar du enkelt ihop tårtan.