Älgjakten är den jakt som lockar ut flest jägare i skogen. Vi ger dig de senaste nyheterna från jakten först. Svensk Jakt är landets största jakttidning. Det märks även när Svensk Jakts besökare får välja för mest klickade recept på Viltsmak. Tvätta händerna och distansera dig socialt.

Läs mer om hur du förbereder dig inför årets jakt. 4 personer: 800 g ryggbiff olja el smör till stekning salt svartpeppar, grovmalen 600 g … Håll dig säker och frisk. Missa inte sardellsmöret i detta recept! En klassisk söndagsstek är aldrig fel. Tack vare oss på Svenska Jägareförbundet och våra medlemmar, så bor du i ett av världens bästa jaktländer. Det tar längre tid för vargar att döda älgkalvar i områden där det även finns björn.Forskarna undersöker nu vad det kan bero på och har ett par förklaringar som underlag för studierna. Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Svensk jakt recept Svensk Jakt - Nyheter och information om jakt och relaterade frågor i . Svensk Jakt har kommit ut sedan 1863 ; Att stoppa sin egen korv är både gott och populärt. Välkommen till Svenska Jägareförbundet! Originalreceptet är gjort med oxkött och hämtat från Stefan Ekengrens bok Husman (Natur och kultur). Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Gemensamt för dessa studier är … Det här receptet kommer från boken ”Vilt med Salming". Många menar att ryggbiffen till och med är bättre än innerfilén på älg. Det är vårt arbete som gör att du kan släppa hunden på din jaktmark eller att vi har så generösa jakttider att vi i stort sätt har något att jaga året runt! Varför inte unna sig lite lyx och tillaga ryggbiffen vid ett speciellt tillfälle.


Hur som helst är ryggbiffen en riktig delikatess som bara viltkött kan erbjuda. Användbart till fler vilträtter än Biff Lindström. Porterstek på älg. I Skandinavien har både vargens och björnens predation på älg undersökts i flera olika studier. Viltkött tillsammans med vitlök, kummin och vitt vin smakar underbart, säger Anders. Kolla även in våra resurser för att anpassa dig till dessa tider. En svensk klassiker som passar väldigt bra med viltkött. Sveaskog vill skyddsjaga älg från helikopter | Svensk Jakt Julkaistu 10.01.2020 by Hirvikota Sveaskog ansökte strax före jul om att få skyddsjaga 32 älgar på två skogsfastigheter norr om Harads i Norrbotten.