Vi hämtade ett yxskaft som jag hade valt ut istället för bultpistol eller dylikt då det kändes bättre med ett skaft än en pistol som man ksk inte alls träffar med, då är det bättre med ett yxskaft då man snabbare kan slå flera gånger. Struts, emu och nandu. KANIN. Ei kanin kan ha 4 kull i året -gjerne to tette om våren og deretter to tette om hausten. Ta även här tag med ena handen runt kroppen och andra handen runt skinnet med handryggen vänd mot kroppen och dra skinnet snett utåt/uppåt. •Eg syns det er spenendes med kanin. Dette bør vere nok til at ein familie -alt etter storleik- er forsynt med 1-2 middagar kaninkjøt pr veke. Om kaninen eller haren dödas på jaktligt sätt med bössa eller i snara så krävs ingen avblodning , men så fort den dödas på ett sätt som talas om i djurskyddslagen för tamboskap , dit även kanin hör så ska den avblodas för att räknas som död annars är den bara bedövad . Beträffande fjäderfä är det enligt de nationella bestämmelserna tillåtet att slakta fåglar som hör till fjäderfän, med undantag för strutsfåglar, genom att halsen hastigt skärs av med ett vasst instrument, om djurets ägare slaktar djuret utanför ett slakteri för privat konsumtion i hushållet.

Filmen visar bedövning med bultpistol och efterföljande avblodning. Vi hämtade ett yxskaft som jag hade valt ut istället för bultpistol eller dylikt då det kändes bättre med ett skaft än en pistol som man ksk inte alls träffar med, då är det bättre med ett yxskaft då man snabbare kan slå flera gånger. Eg valgte å forske på dette fordi: •Eg har ein kanin. Nu tar du tag i skinnet vid kaninens "midja" med båda händerna och jobbar dig runt med tummarna så att skinnet lossnar runt ryggen. Då reknar eg at hoene får 8 ungar som veks opp i kvart kull og at ungdyra blir slakta når dei veg 3 kg. Huvudpersonen hette Gösta Johnsson och utförde olagliga handlingar (?) Häromdagen fick vi bevittna slakt av kaniner. Bultpistol bör enbart hanteras av personer med erfarenhet.

Om bultpistolen placeras fel och missar träffområdet med några millimeter kommer resultatet att vara en kanin som är svårt skadad och vid medvetande. og korleis vart dei til kjæledyr? •Eg vil veta om dei er smarte. •Eg veit ein del om kanin men ikkje alt. Eg lurer på kvifor kaniner er så forskjellige i oppførselen? •Dei er kule og søte€dyr. Fotograf: Anna … Så jag gick ut med gubben i hälarna, han såg ju på åtminstone! då han slog offren i bakhuvudet med en järnstång. När det tar stopp vid svansen slutar du dra. Enligt slaktaren var användandet av bultpistol ett ytterligt tveksamt sätt att avliva kaniner, eftersom det var lätt att missa den valnötsstora hjärnan. Lagen och Jordbruksverket föreskriver bultpistol. Så jag gick ut med gubben i hälarna, han såg ju på åtminstone! Re: Slakta en kanin/hare.