Skrivet av: JR: Undrar lite hur ni gör era såser?

En god sås gör middagen! Fräsch. Vispa sedan ner resten av grädden och därefter mjölken till en tunn klumpfri sås.

Slå på mer vatten efterhand den kokar in. Kött med mycket bindväv och lite fett behöver sjuda länge för att bli mört och välsmakande. Jag brukar ofta göra skysås men till köttfärslimpa blir det inte så mycket sky, utan mer ”flottigt fett” i formen och det vill jag inte göra sås på så den här gången kokade jag grädde med vatten, fond, buljong och kryddor vilken jag sällan brukar göra men JÖSSES AMALIA så god den blev. Goda varm sås till vardag och fest. För barn. Rödvinssås passar bra till mycket och håller länge, den går även utmärkt att frysa för att användas vid nästa tänkbara tillfälle.

Sås utan grädde?


Vi använder cookies, inklusive tredjeparts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, förbättra och skräddarsy innehåll, rapportera om användningen av webbplatsen samt för riktad marknadsföring. ... Utan grädde. Såsen passar till de flesta kötträtter och husmanskost. Det är en sådan bit du ska använda till porterstek.

Enkla recept att följa med bilder steg för steg. Vi använder cookies, inklusive tredjeparts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, förbättra och skräddarsy innehåll, rapportera om användningen av webbplatsen samt för riktad marknadsföring. ... Ingen mjölk utan kakor! Grön. En len sås som passar till det mesta.

Serveringsförslag Brunsås är gott till mycket och klassiskt till köttbullar , köttfärsbiffar , kåldolmar , kålpuddning , kotletter , kycklingfilé och annan husmanskost som rullader , fläskkarré , … Vi är riktiga sås-människor och äter ofta typ potatis/ris/pasta + kött/kyckling med sås till, och nästan alltid har vi grädde i såsen.

Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen. Här hittar du våra recept på enkla och lyxiga rödvinssåser! En smakrik rödvinssås till en god köttbit är ett säkert kort och en riktig höjdare.

Avsluta med salt och vitpeppar.

Utan en smakrik sås eller dressing kan även de finaste råvaror bli tämligen tråkiga. Vi har recept med protein för alla slags maträtter - Sås till kött - Hitta dina favoriter och laga det du är sugen på!

Ingen mjölk utan kakor! bra till kött. Billig.

Fullkorn. Hemmagjord. Klassisk brunsås, eller gräddsås som den också kallas, är en tacksam sås att svänga ihop till middagen.