Du måste kunna visa upp ditt anmälningsnummer och djurets EU-pass för sällskapsdjur om en tulltjänsteman ber om det.

Ibland kallas Nederländerna lite slarvigt för Holland, som egentligen bara är en del av landet.

Om du reser med ett barn under 18 år och inte är vårdnadshavare kan det hända att du får frågor vid in- eller utresa till Storbritannien. Tidigare kunde du själv avmaska din hund, men nu gäller samma regler för Sverige som för övriga länder.

Därför är det vaccination- och koppeltvång för hundar på vissa platser i landet. Om den ska sitta hos mig i flyget? I vissa fall kan du ge en fullmakt till att en vän eller familjemedlem kan resa med djuret.

Jag vet att hon behöver ett pass och har läst att det är allt från gratis till kostar 5000 kronor... Är det någon som vet hur det fungerar med … Medtag alltid med relevanta handlingar som visar din samhörighet med barnet, det gäller också specifikt vårdnadshavare som inte har samma efternamn som barnet. Och hur mycket brukar en flygbiljett kosta till hund? När du kommer till Sverige kan du välja den gröna gången eller filen i tullfiltret – ”inget att deklarera”. Jag ska resa till en mycket god vän i Holland och med ska ju givetvis min hund, en amstaff på 6 månader som har alla vaccinationer och är id märkt. Om du ska resa in med hund i Norge, behöver hunden bland annat ha ett giltigt EU-pass för sällskapsdjur.

Men det är inte konstigt att namnen blandas ihop.

Att resa med hund kräver dock lite planering Planera er resa i tid, din hund behöver: - Vaccination mot rabies. Tre av Nederländernas största städer, Rotterdam, Haag och Amsterdam, ligger i Hollandprovinserna. 2013 bet en rabiessmittad, spansk hund både djur och människor i Spanien. Hundar som förs in till Norge från Sverige ska ha avmaskats av veterinär mot rävens dvärbandmask. Resa med hund Lüneburger Heide. Anmäl att du ska resa med din hund …

för det land du ska åka till.

Läs mer här

Du kan resa med din hund, katt eller iller i icke-kommersiellt syfte från ett EU-land, samt Norge och Island till Danmark om följande krav uppfylls: Du reser själv tillsammans med djuret. Anmäl att du ska resa med din hund … Men det är inte konstigt att namnen blandas ihop. Jag vet att hon behöver ett pass och har läst att det är allt från gratis till kostar 5000 kronor... Är det någon som vet hur det fungerar med … Resa med barn och ensamresande barn. Önskar du en billig hundvänliga hotell i Lüneburger Heide där du kan uppleva lokala sevärdheter? * Se till att uppfylla dessa krav: Ditt husdjur måste vara minst 10 veckor gammalt.

Är det jobbigt att resa med hund, massor papper, vaccin och sånt? Följ med Flygresor till bördiga och jordnära Nederländerna i nordvästra Europa.

Du måste kunna visa upp ditt anmälningsnummer och djurets EU-pass för sällskapsdjur om en tulltjänsteman ber om det.