Jag bar min cocker läänge upp och ner för trappan, många vändor eftersom mitt rum (där hon sover och har lite grejer) är på övervåningen.

Man ska inte motionera en valp, men en valp mår bra av att följa med i sin egen takt.


Har själv sett hundar med grav HD som knappt uppvisat symptom och hundar med lite HD som visat kraftiga symptom. Min hund fick gå ibland, men hon vågade inte gå nerför när hon var liten, hon gick bara uppför. Men, gör inte det mer än nån gång i … Sv: När kan "valpen" gå i trappor? Hjälp valpen utan att göra för stor sak av det att gå både upp och ner för trappor. Re: När kan valpen gå i trappor? Så låt du valpen gå i trappor om den vill, men som de andra säger, Lär den att ta det lugnt. Hon vågade gå nerför när hon var ca 5 månader.

Alla valpar behöver röra på sig. Hur individen påverkas av sin HD är också mycket individuellt. En valp behöver lära sig gå i trappor, och en valp behöver vänja kro

När jag såg att våran valp klara av att gå i trappor fick hon gå i dom med handen bakom baken på henne :) det är en dvärgpudel allså inte stor ras. man ska väl som sagt vara lite försiktig, spec med stora raser. Ju mer de rör på sig, desto bättre. Om hunden uppvisar symptom redan som liten valp och diagnosen ställs så tidigt så är det en annan sak. En valp kan gå i trappor - Ett påstående som på många sätt är fel.
Det brukar komma efterhand. Håll valpen i ett fast grepp, exempelvis i en sele, - speciellt om det är en hal trappa och klumpig valp. Vågar inte hunden gå så tycker jag inte att du ska tvinga den. Man kan inte utveckla HD av att gå i trappor.