Föreningen Musik på Gränsö slott arrangerar varje år sex till sju konserter omkring Gränsös egen konsertflygel i festvåningen på slottet. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. 31 gillar. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. Den 14 juni möter du Agback, Jokela & SIRINTIP som skapar en unik konsertupplevelse för Scenkonst Sörmland i samarbete med Unga tankar om musik. Våra guider möter dig på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. På gymnasienivå finns det estetiska programmet på Uppsala estetiska gymnasium, IT-gymnasiet och Ansgargymnasiet med inriktning på bland annat musik. På Ratsit hittar du Telefonnummer Adress Årsredovisning m.m. Nu kan du boka en egen grupp på taket till Uppsala slott. Musik på Gränsö slott arrangerar konserter i slottet. Läs om Uppsala Kammarsolisters konsert på Örbyhus slott den 2 augusti här. Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. För tillfället så pågår ett digert arbete med att ta fram årets program, och just nu finns ej ännu några föreställningar att boka. Uppsala kommun bjuder in till traditionsenligt nationaldagsfirande den 6 juni i Parksnäckan i Stadsträdgården med tal, musik och sång. Föreningen har ett 100-tal medlemmar och konserterna är mycket uppskattade. Söndagskonserter genomförs normalt i Festsalen med plats för 100 personer. Musik på Gränsö slott, Västervik. Konsert även 2 augusti. Att stå på ett tak och få höra intressanta historier om Uppsala och slottet är ett minne för livet! Takvandring på Uppsala slott. ... ljusa färgen som det hade under Carl Hårlemans restaurering på 1740-talet. Vik Castle (Viks slott) is situated in Uppsala municipality and Balingsta district in Uppsala County, in the historical province of Uppland, Sweden.The name of the castle is sometimes spelled Wik or Wijk, which is a spelling according to older Swedish spelling rules. Ansvarig Bo Gidlund 78 år. Uppsala slott, som började byggas av Gustav Vasa 1549, kom att under lång tid spela en central roll i såväl Uppsalas som Sveriges historia. Vid tre tillfällen i sommar fylls slottets galleri med ljuva toner från spännande och nyskapande unga musiker. En oförglömlig takvandring med en utsikt ni inte hittar någon annanstans. Alltid uppdaterat.

Stiftelsen Musik På Salsta Slott, Box 2051, 750 02 UPPSALA. Årets program släpps inom kort, och vi rekommenderar att ni kikar in på sidan vid ett senare tillfälle för att inte missa en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. MUSIK PÅ SLOTTET 2020.

Konserten är ett samarbete mellan Föreningen ”Kultur vid Örbyhus slott”, Tierps kommun och Musik i Uppland. I Rikssalen på Uppsala slott får det plats 550 gäster och vårt koncept omfattar både dags och kvällsevenemang, fest, bal och konferens. Kommunens nya medborgare som under förmiddagen välkomnats i en medborgarskapsceremoni på Uppsala slott är hedersgäster vid firandet. Idag är slottet bostad för landshövdingen. Uppsala Kammarsolister med Håvard Gimse, piano och Joel Ödmann, uppläsare. Katedralskolan har årligen en musikal och dessutom ett samarbete med Uppsala Musikklasser inför större konserter, bland annat Luciakonserten i Uppsala domkyrka. Det var på Uppsala slott som Gustav II Adolf beslutade att Sverige skulle delta i vad som kom att bli det 30-åriga kriget, vilket skedde 1630, och det var även här som hans dotter Kristina lät meddela att hon tänkte abdikera (1654). Musik på Gränsö Slott - Program 2020.