Vi ska välja inriktning efter jul och då funderar jag på att ta personbils mekaniker. Av dessa 15 900 är drygt 9 000 tekniker och mekaniker och av dessa jobbar ungefär 3 500 med personbilar. Bland högutbildade finns det ingen skillnad alls mellan grupperna. Läsa vidare efter Fordons- och transportprogrammet. Lön: Genomsnittslön i branschen är 27 755 kronor i månaden – ob och övertid är inte inräknat.

Det kan finnas skäl till att din lön är låg, tex att det är en kommunalt sommarjobb (betalas oftast ut lägre löner) eller att din huvudsyssla anses vara att jobba på ett badhus och sekundärt på cafét. Det är ett yrkesförberedande gymnasieprogram, vilket betyder att du kan börja jobba direkt efter att ha tagit din yrkesexamen. Lön och medlemskap i facket.

Frågor till en Bilmekaniker.

Vilken lön ska jag ha? Bilmekaniker sökes!

Motorbranschen hoppas nu att fler elever ska välja att läsa till bilmekaniker, det stora behovet gör att säkra jobb väntar efter utbildningen. Lön och ersättningar.

Det finns även möjligheter för dig som vill läsa vidare på yrkeshögskola, universitet eller högskola efter gymnasiet. Sydsvenskan publicerade nyligen en artikel som uppmärksammade behovet av fler bilmekaniker ute på arbetsmarknaden.

På medlemssidorna kan du läsa det avtal som gäller på din arbetsplats. Kollektivavtal 2. Det är svårt att direkt efter gymnasiet få en fast anställning, dvs tillsvidare på heltid. Jag tycker att din lön är rimlig, med att det finns anledning för dig att höra dig för om 1. Däremot skiljer det sig bland de lågutbildade. Mycket oftare får man i stället tidsbegränsade / tillfälliga behovsanställningar likt vikariat eller "timmar vid behov". Du kan också läsa på Yrkeshögskola, YH, efter gymnasiet och en tids jobb. Om bilmekaniker Antal: 15 900 arbetar på Motorbranschavtalet – 4 procent är kvinnor.

Det varierar beroende på vilket kollektivavtal du arbetar under.

Andelen som läst vidare efter gymnasiet är ungefär lika hög bland personer som är födda i ett annat land, 41 procent, som hos personer som är födda i Sverige, 44 procent. En treårig utbildning som efter examen direkt leder till jobb. Så om någon bilmekaniker ser detta så svara gärna på dessa frågor. Lönen för en elektriker skiljer sig något mellan inriktning och erfarenhet. Det är lättare att få fast anställning om man har lärt sig något praktiskt yrke på gymnasiet. Hej Jag går i ettan på fordonsteknik i gymnasiet, och vi har fått till uppgift att ställa 20 frågor till någon med ett yrke vi vill arbeta med. Vilken lön och vilka ersättningar ska jag ha?