En folder om Hallands historia under 1600-talet och kungamötet som var mellan Gustav II Adolf och Christian IV på Halmstads slott 1619. Foldern togs fram i samband uppmärksammandet av 400-årsjubileumet, under #jubileum400. Vill Du veta bakgrunden till varför vi firar mötet mellan Christian IV och Gustav II Adolf så stort så kom på torsdag! Den 28 juni är det dags för en spännande premiär.

Där ser vi den svenske kungen Gustav II Adolf som möter vår danske kong Christian IV. En dryg månad senare, 25 februari – 3 mars, möttes den svenska kungen Gustav II Adolf och den danske Christian IV på slottet och diskuterade samarbete och hade överläggningar. På Stora torg, mitt framför Rådhuset i Halmstad finner vi konstverket Kungamötet av konstnären Edvin Öhrström.

På torsdag gör vi en föreställning kring ”Kungamötet” som i somras grandiost framfördes på Halmstad slotts borggård under Hallands bildningsförbunds ledning. På borggården på Halmstad slott visas en storslagen musikteater som skildrar kungamötet 1619. Kungamötet. Den 20 januari år 1619 skulle svenskarna göra den sista betalningen av Älvsborgs andra lösen.Överlämnandet ska ha skett på Halmstad slott. […]