Rast innebär sådant avbrott i den dagliga arbetstiden då arbetstagare inte är skyldig att stanna kvar på arbetsplatsen. Undersköterska / Vårdbiträde kan få 32 100 som Högsta lön eller 24 100 som Lägsta lön. Tycker du att du tjänar tillräckligt? Det gick vägen. Medellöner för detta yrke och andra inom Hälso- och sjukvård, samt annan nyttig statistik. Behöver du förbereda dig för en arbetsintervju eller löneförhandling? Det var en skräll i förra årets avtalsrörelse att Kommunal och SKL respektive Pacta tecknade ett treårigt avtal med extrasatsningar utöver märket till undersköterskor. Här kan du söka efter medellön för undersköterskor i alla kommuner och regioner. Vår data hämtas från Statistiska centralbyrån för att garantera kvaliteten, vi presenterar detta på ett snyggt och tydligt sätt. Det KA har frågat efter är medellön beräknat på alla tillsvidareanställda, utan tillägg, enligt Huvudöverenskommelsen i avtalet (HÖK) med SKL. Men mer formellt korrekt är att vi aldrig varit med i förhandlingarna– trots att de handlat om en uppluckring av Lagen om anställningsskydd, Las, en lag som inte bara berör Kommunals en halv miljon medlemmar, utan hela den svenska arbetsmarknaden. BankID på denna enhet BankID på annan enhet Om Mina Sidor. Med Kommunal har ett löneavtal ingåtts med löneökningsutrymme om lägst 520 kronor samt undersköterskesatsning på 400 kronor per den 1 april 2016, utrymmen fördels individuellt. Kommentarer till Allmänna bestämmelser i lydelse 2017 inkluderat ändringar som träder i kraft 2019-01-01 (PDF, nytt fönster) Bilagor och särskilda bestämmelser Assistanskolls löneräknare för KFO:s kollektivavtal med Kommunal kan beräkna din ersättning för OB, jour och beredskap. 8 Raster, måltidsuppehåll och pauser Om de lokala parterna inte enas om annat ska raster läggas ut så att arbetstagare inte utför arbete mer än fem timmar i följd. Våren 2019 fick 90 000 medlemmar i Vårdförbundet ett nytt centralt avtal. 2019. Mom. Lönestatistik för Undersköterska gör att du enkelt ser om du har rätt lön. Vårdförbundet • Kommunal • Vision • Sveriges läkarförbund • Akademikerförbunden Prova att kolla din lön och se den allmänna lönenivån för profiler som din. Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Vård och Omsorg . Årlig uppföljning fram till 2021. Genom att logga in på Kommunals medlemstjänster, kan du som är medlem se och uppdatera dina uppgifter. Du kan också jämföra lön mellan olika yrken. Välj först undersköterska vid ”Välj yrke” och sök sedan efter medellöner via kartan eller lönelistan.

Undersköterska / Vårdbiträde lön 2020 är .

Heltid • Alla arbets­givare ska senast 2017 ha arbetat fram en plan tillsammans med Kommunal om hur andelen medarbetare på heltid ska öka. 2017 - 2020. Kommunal arbetar på många olika sätt för att du ska få så mycket och så hög lön som möjligt. Jämför din lön, se vad olika yrkesgrupper tjänar, lönestatistik, medianlön, snittlön. Här har vi samlat alla goda råd, tips och fakta om lön som du kan tänkas behöva. Här samlar vi Vårdfokus alla artiklar om avtalsrörelsen - från första förhandling till färdig lön i din plånbok. – Nu kan vi fortsätta på samma väg med flera riktade satsningar, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund i ett pressmeddelande efter att avtalet nu förlängts. Lönestatistik för Undersköterska gör att du enkelt ser om du har rätt lön. I dag (29 april) tecknade Kommunal och SKL ett kollektivavtal som ger undersköterskorna i genomsnitt 500 kronor extra första året. Fotnot: KA har samlat in löneuppgifter från samtliga kommuner och landsting/regioner samt ett kommunalt bolag och ett landstings-kommunalt bolag. Avtalet ger löneökningar på minst 500 kronor per heltidsanställd att fördelas individuellt och differentierat. Komplett lönestatistik. Avbryt Logga in med BankID. Medellöner för detta yrke och andra inom Hälso- och sjukvård, samt annan nyttig statistik. Medianlönen för Undersköterska / Vårdbiträde i offentlig sektor lönen är 27 700 kronor i månaden, och i privat sektor månadslön uppgår till kronor. Med undersköterska avses arbetstagare som har ett arbete där befattningen kräver undersköterskeexamen och som utför arbetsuppgifter för en undersköterska. Heltid ska då vara norm vid nyanställning. Kommunal har tecknat ett nytt treårigt kollektivavtal med KFO* gällande hälsa, vård och övrig omsorg.

På nästan alla arbetsplatser finns ett kollektivavtal som förhandlats fram mellan fackets och arbetsgivarnas organisationer. Så kan det beskrivas. I veckan beskrev medierna hur Kommunal och flera andra fackförbund hoppade av förhandlingarna om Las.

Kommunal medlemssidor. Beräkning av ersättning för övertid/mertid stöds delvis (bara de första 3 timmarna).