Det ska vara lätt att se öppningen till hörselgången.

Här är … Därför är hygien, sårvård och smärtlindring viktigt. En katt kan lukta illa ur munnen av många olika anledningar. Hon får ont om man tar på det för mycket och när hon skakar på huvudet eller kliar sig kluckar det i örat som om det vore vätskefyllt fast det kommer ingen vätska ur det. Har försökt söka på intenet men hittar ingenting. Friska öron luktar inte illa, och det finns inget eller endast väldigt lite sekret/vax.
Hon kliar sig … Det kan också vara så att man efter ett tag upptäcker att katten har ett sår eller blod på tassen, eller att det inte vill stödja sig på en tass. mer än att lillkatten sitter å stressar han så fort han ska göra tvåan.

Då bäddade de och plattade till gräs och andra markunderlag innan de lade sig. När de trampar omkring på till exempel en soffa eller säng beror beteendet på en gammal instinkt från det att katterna var vilda och levde utomhus.
Det är viktigt att ta reda på orsaken eftersom det kan bero på någon sjukdom som behöver behandling. På en långhårig katt kan det ta tid innan man ser sårskadan. Sådana sår kommer alltid vara smittade med bakterier. Om det är svårt att se öppningen till hörselgången, eller om det är rött och svullet, ömt eller luktar illa eller är väldigt geggigt i örat så kan det vara tecken på öroninflammation. För större sår, till exempel när huden slits av, kan man behöva överväga en hudtransplantation. Hej! Jag har en liten bondkatthona på drygt 1,5 år som luktar väldigt illa i väster öra. Dålig lukt från … Men skitproblem tror jag inte han har. han luktar illa överallt men om jag inte ibillar mej så är det mest vid tinningarna där körtlarna är. Det är vanligt förekommande hos våra katter, men inte lika vanligt som hos hund.