Har du en tomt i Stockholm som du skulle behöva schakta av någon anledning?

LÄS MER: Köpa hus – stor guide till ditt nya hem 2018 Vem kan jag köpa en tomt … Här har vi samlat viktig information om att köpa tomt och bygga hus.

En fördel men detaljplanelagt område är att det blir tydligare och klarare regler för vad man får göra och inte göra. Tomtstorleken uppgår till 1 445 kvm.

Val av tomt En av de viktigare aspekterna att tänka på då ett eget hus ska byggas är valet av tomt. Det enda du behöver är en bygganmälan och du får bygga upp till 30 m2. Hela processen för ditt nya hus innehåller många små och stora beslut som ska fattas i rätt ordning.

… Du får många goda råd om hur man hittar rätt husmodell till sin tomt. Strax utanför Tråvad ligger denna tomt som nu erbjuds till försäljning. På Hemnet har vi samlat hus från svenska husleverantörer så att du som ska bygga hus kan få hjälp att hitta ett hus som passar dina behov. Checklista för att bygga hus.

Du som läser det här har troligtvis börjat fundera på att bygga hus, kanske har du till och med bestämt dig för att det ska bli ett stenhus.

Den erfarenheten delar vi gärna med oss av.

Höjd på ett hus, taklutning, antal våningar, fasad- och takmaterial kan också regleras i planen.

En fråga som de flesta ställer sig när de står i valet och kvalet mellan att bygga eget eller köpa. Vi finns naturligtvis med och hjälper dig, men du kan redan nu få en överblick med vår checklista. Att bygga hus. För att ta reda på vad ditt husbygge kostar så behöver du göra en huskalkyl. Ett tips är att köpa en tomt med ett befintligt hus och riva det. Redan innan du köper tomten och bestämmer hurdant hus du ska bygga behöver du sätta upp de ekonomiska ramarna för projektet, från tomt och hus till inflyttat och klart.

Lediga tomter till salu, sök bland 5000 tomter!

Det finns möjlighet att köpa en nyckelfärdig villa eller, för den som vill bygga själv, ett komplett trähus i byggsats. Ta kontakt med kommunen för att få veta hur det fungerar med bygglov och byggnation där din nya tomt ligger. Du får en komplett monteringsanvisning som gör att ditt arbete blir betydligt enklare att utföra och vem vet, du kanske får en egen plats där du kan stå och snickra på fler projekt i framtiden. Att välja / köpa tomt .

Så mycket kostar det att schakta tomten. Ett sådant hus kräver inte ett bygglov. Vi har räknat på priset för att köpa och installera en terrassmarkis och fyra stycken fönstermarkiser.Terrassmarkiser är den sort som du sätter utomhus för att skugga uteplatsen, medan fönstermarkiser är sådana som placeras över fönstren för att ge skugga åt insidan av huset. Det är en del man bör arbeta med om det är så att du funderar på att uppföra ett hus på sin tomt i Stockholmstrakten.

Här hittar du enplanshus och tvåplanshus samt kan se priser, jämföra planritningar och inspireras av olika stilar, från moderna till klassiska hus och villor.