Jesus förvandlar vatten till vin. 3 När vinet tog slut sade Jesu mor till honom: "De har inget vin." Jesus förvandlade vatten till vin.Det verkar som att Jesus högst möjligt drack vin vid det tillfället (Johannesevangeliet 2:1-11, Matteusevangeliet 26 Än en gång, bibeln förbjuder inte nödvändigtvis kristna från att dricka öl, vin eller någon annan alkoholdryck. Först och främst kanske det är svårt för oss att förstå att Jesus förvandlar vatten till vin då vi lever i en kultur där 10 procent av befolkningen har alkoholproblem. Har du också en fråga eller en hälsning? Det är verkar inte bara vara Jesus som förvandlar vatten till vin… 22 april, 2011, kl. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin!

2 Två dagar senare var Jesu mor Maria gäst vid ett bröllop i staden Kana i Galileen, 2 och Jesus och hans lärjungar var också inbjudna. 1 På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesus mor var där. Hej du ja ha en bibelfråga ja inte förstår och som ja inte vet vem som kan svara på, ja reflekterar ibland kanske lite väl mycke äver saker men ja fundera på Johannes 2:3-2:9 typ runt där, historien om att Jesus gör vatten till vin LitteraturMagazinet – Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. ”Min stund har inte kommit än.” ”Min stund har inte kommit än.” Vin är nämligen detsamma som jäst saft av druvor, och vid jäsningsprocessen bildas ofrånkomligen alkohol. 3 Vinet tog slut, och Jesus mor sa då till honom: ”De har inget vin.” 4 ”Lämna mig ifred, kvinna”, svarade han. 1 På tredje dagen hölls ett bröllop i Kana i Galileen, och Jesus mor var där. Gästkrönikör: Reza Kristus befinner sig på ett bröllop där gästerna dricker slut på vinet. Jesu första underverk var ju att göra vatten till vin på ett bröllop.

Vi skulle i vår tid kanske önska att Jesus gjorde tvärtom, att han förvandlade vin till vatten. Evangelietexterna behandlar i tur och ordning bröllopet i Kana, där Jesus förvandlar vatten till vin, Jesu samtal med den samariska kvinnan vid Sykars brunn och mötet med tullförmannen Sackeus i Jeriko.

4 Varför kommer du och säger det till mig, svarade han. 2 Jesus och hans lärjungar blev också bjudna till bröllopet. Påven sluter an till CEI, den italienska biskopskonferensens uppmaning till alla troende att förenas i rosenkransbönen kl 21 på torsdagen den 19 mars, på den helige Josefs dag. Köp Jesus förvandlar vatten till vin på CDON.COM. Märklig nog tror sig en del vara säkra på att han här bjöd på ännu mer alkohol, EFTER att gästerna druckit slut på det som fanns. Gå i så fall till Frågor & svar och fyll i formuläret. Svar: Själva ordet "vin" säger att det rör sig om en alkoholhaltig dryck. Jesus förvandlar vatten till vin 2 På tredje dagen var det bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där. Än har inte tiden kommit då jag ska träda fram offentligt. 2 Jesus och hans lärjungar var också inbjudna dit. Jesus förvandlar vatten till vin. Det har gått två dagar sedan Natanael blev en av Jesus första lärjungar. Jesus och åtminstone några av hans första lärjungar ger sig av norrut mot Galileen, deras hemtrakt.