Sv: Ni som skaffat valp, hur länge har ni varit " hemma " med den? Hur länge ska man vara hemma med valp? I vår guide får du tips och råd för den första tiden tillsammans med din nya vän!

Hur länge skulle det vara rekommenderat att vara hemma hos valpen tills man kan lämna den någon timme själv? Alla tips och synpunkter mottages tacksamt! Att få hem en ny familjemedlem är alldeles underbart, men det kan även vara omtumlande och det är mycket man ska tänka på. Vi får hem vår nya valp på söndag, då den är 8 veckor.

Har iaf tagit 3 veckors semester efter jag får hem valpen. Hur löste ni det sedan när er "valpledighet" var slut och ni skulle börja jobba igen trots att valpen ännu inte var så gammal? Förlåt min korkade fråga, men hur länge planerade ni att vara hemma med er valp när ni hämtat den och blev det som ni tänkt? Vägen till ett lyckligt valp- och kattungeliv! Vi har redan 3 andra hundar, men det var så länge sen sist vi hade valp hemma, sist var 7 år sen och då var jag rätt liten, dom andra har kommit till oss som vuxna. När jag ska vänja valpen vid att vara själv, ska jag låta henne vara med min äldre hund eller ska jag lära valpen att vara själv ifrån första början? Valpen är då 10 veckor (kan ej ta den tidigare pga olika skäl). Jag skulle självklart aldrig lämna en valp ensam i timmar men man har ju ett jobb att sköta. ska i slutet av april få hem en Beagle valp.

Räckte tiden hemma? Men hur ska man gå till väga, om som jag redan har en hund. Tror ni det räcker eller kommer jag behöva vara hemma mer?

Skrivet av: Sanna (icke hundkunnig ännu) När man skaffar valp, hur länge rekommenderas att stanna hemma med valpen innan man kan börja lämna den längre stunder. Hur länge ska man vara "hemma" med valpen? Har hört att man ska vara hemma, alltså hela tiden med den i ca 2 veckor, och sen kan man lämna den lite men inte flera timmar då. Okej.

Undrar ungefär hur länge man behöver vara hemma med den? Givetvis är det individuellt, men vi ska lägga in om semester de dagarna som jag jobbar så att den inte är ensam redan nu i tid.