– Man tappar framtidstron, säger hon. ... Det är fortfarande det här dilemmat att det inte finns någon bostad.

11 Mars 2019 Chefsöverläkare på rättspsyk i Sundsvall indrivare åt kronofogden. Ännu en besvikelse. – Men det finns ingenting i lagstiftningen som sätter stopp för det.

Läkaren har sagt att det kan ta flera år. Sommaren 2012 är det dags för en ny placering. Jag har fått frågor om hur det är att vara här på rättspsyk i Växjö. Vad han är på för ett ställe, varför, och vilka regler som gäller där och hur …

Fullt på rättspsyk – allt fler döms till vård ... Men hur kommer det sig att en allt högre andel av dem som undersöks visar sig lida av en allvarlig psykisk störning? Den vanliga avdelningen och… Kommer han någonsin att komma ut? Så jag tänkte berätta lite om hur det är på avd.

Foto: JKF PHOTO mer Rättspsykiatri. Till syvende och sist är det en politisk fråga. Vi har en genomsnittstid för vård på 5,5 år. Det var över ett år sedan nu och Camilla har ingen aning om hur länge hon blir kvar. deprimerad och självmordsbenägen hamnar man väl ändå inte där? För om man är t.ex. - Säkerheten är katastrofal. Den som bedöms ha en allvarlig psykisk störning ska i första hand inte dömas till fängelse. Hon är en av cirka 170 medarbetare på kliniken som skrivit under en protestlista mot ledningens förslag att införa arbetskläder. Föreställ dig att någon tar 40 000 kronor från dig och ger pengarna till någon annan du är skyldig pengar. Sedan i november är hon placerad på intaget, hon sover i häktesrummet. Det många inte vet är att det är mycket svårt att komma ut från rättspsyk om man har en psykisk sjukdom. Sjuksköterskan Linda Arnströmer sa upp sig efter att ha gått in i väggen - och larmar om situationen. Jag har ett möte med Ms mamma och syster. för att bli intagen på rättspsyk??

Den här avdelningen är uppdelad i två delar.

Under ett par veckor har de försökt att förstå vad som hänt deras son och bror.

På Rågårdens rättspsyk sköts gravt psykiskt sjuka brottslingar nu delvis av personal utan vårdutbildning.

Hur känns det då att, som en av mina vänner, sitta på samma rättspsyk som Miajilo Mijailovic? Ett annat problem är att många med självskadebeteende har varit med om övergrepp.

På rättspsyk i Växjö vårdas i nuläget cirka 150 patienter. 64. Det är en tidsfråga innan något allvarligt händer, säger hon till GT. Det är den största rättspsykiatriska kliniken i landet, med drygt 400 anställda. Nu är han intagen på rättspsyk. Är det någon som vet vad man måste ha gjort (t.ex.) Utvisningsdömda fast på rättspsyk.

För att kunna ta ställning till straffet i ett brottmål, kan en domstol begära en mindre rättspsykiatrisk undersökning av den misstänkte. De är förbannade och upprörda. Det funkar fint, men det stängs på grund av personalbrist och så är karusellen i gång igen. Då blir man väl inlagd på en "vanlig" låst avdelning, eller? När jag och Camilla pratar i telefon är hon uppgiven. Då kan det …