Att skolklasser säljer Ländia cocosbollar är en klassiker för att tjäna pengar till klasskassan.Ländia cocosbollar är både lättsålt och de tar slut snabbt vilket gör att man kan sälja chokladbollarna, cocosbollarna och annan choklad flera gånger per år . En solklar favorit för både unga och gamla. Cocosbollar är en ursvensk produkt, som vi har tillverkat i över 70 år. Cocosbollarna och Chokladbollarna tillverkas fortfarande efter det hemliga familjereceptet, och viss maskinell utveckling har skett. RECEPT Chokladbollar. Och det är lätt att variera dem med nya smaksättningar. Kokosrutor eller skumrutor är en slags gräddbollar som du skär i rutor och garnerar med kokos. Obs, förändringar i produkternas innehåll kan ske. Ett himla otyg är var det är tycker jag.

Jag förstår inte att tillverkaren ska behöva ha glukossirap i när huvudingrediensen är socker. Jag tänker inte främst på pektinet, E 440, utan glukossirapen som är den andra största ingrediensen i bollarna. En solklar favorit för både unga och gamla. En chokladboll går snabbt att röra ihop, rulla, doppa, och stoppa in i munnen! Posted on augusti 7, 2012 av Jonna Svensdotter. Fabriken flyttades under tidigt 60-tal till Vallentuna. Pluggade och hade ett långt sommarlov som jag tillbringade hos ett äldre par som hade bondgård, hade varit hos dom varje sommar sedan jag var 10 år och varje sommar såg jag fram emot att få komma till dom. … Hem; Etikettarkiv: äkta gammaldags cocosbollar. En bra och lugn start på dagen. RECEPT Chokladbollar. Innehållet är okej, men inte helt bra. Det hemliga receptet på Cocosbollarna och Chokladbollarna, som man fortfarande tillverkar efter, härstammar från Knut. Även smaken och storleken … Strängnäs Marknad som infaller andra helgen i oktober har alltid inneburit ett par "måsten". Ett av dem är att inhandla busfärska cocosbollar. Gammaldags Cocosbollar Ländia Med troligen Sveriges största sortiment av klassisk gammaldags badrumsinredning har vi allt som behövs för en lyckad Fri frakt vid köp över 900. Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Ländia Konfektyr AB startades av bröderna Knut, Sven och Elof Karlsson redan 1945 i Solna.

Riktigt mumsiga till fika, barnkalas, kakbuffé eller fest. Så här ser hela innehållsförteckningen ut: socker glukossirap äggvita cocos veg. Här är ett klassiskt och gammaldags recept på fantastiskt goda chokladbollar med kakao, smör, socker och havregryn – som du snabbt rör i hop på bara 10 minuter. Hoppa till innehåll. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags. Gammaldags våfflor - Härliga recept för alla smaker och önskemål. Det är gott, enkelt att baka och gillas av nästan alla. Unna dig och någon du bryr dig om något extra gott i veckan! Kontrollera därför alltid produktinformationen på förpackningen. Rulla i till exempel kokos eller pärlsocker. Vid frågor om ej färdigförpackade livsmedels innehåll kontakta Kundtjänst. Våra Cocosbollar och Chokladbollar är utan gluten, mjölk och konserveringsmedel. Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Inlägg om äkta gammaldags cocosbollar skrivna av Jonna Svensdotter. Lördagen i Kisa började med att ligga och dra sig i solens strålar som strömmade in genom spetsgardiner. Bland det som sticker ut kan man nämna Augusta Jansson eller snarlika benämningar på en boll av mer gammaldags snitt (se bild 11 i enkäten).Den lär enligt uppgifter från en informant kallas så efter innehavaren av en godisbutik i Stockholm som sålde sådana bollar. Nej, här blir det tummen ner! Cocosbollar är till ursprunget en svensk produkt som redan då var utan gluten, mjölk och konserveringsmedel. ladonnajonna. Cocosbollarna och Chokladbollarna är dessutom kalorisnåla. På 70 talet så var jag 17 år när detta hände.