Den frågan ställs alla elkunder inför då och då. För dig som har lite högre förbrukning, till exempel bor i villa, och känner osäkerhet inför ett rörligt pris och önskar större trygghet är ett rörligt … Välja fast eller rörligt elpris? Historiska elpriser | Göta Energi. Det är himla smart, eftersom fast pris ger dig trygghet under vintern när du förbrukar mest och elpriserna är högst - och rörligt under sommaren. Men ett rörligt elpris kan svänga snabbt. Ett grundläggande val du måste göra är att välja mellan fast, rörligt eller mixat elpris. Oavsett om du söker elavtal till villa eller elavtal till lägenhet, billig el eller miljövänlig el, elavtal med fast pris, rörligt pris eller mixpris så kan vi hjälpa dig när du jämför elavtal. Har man små ekonomiska marginaler är det ofta bäst att teckna ett fast elpris.

En tredje – och kanske än envisare – är att det alltid skulle löna sig med rörligt elavtal i längden. Vid våtår i Norden kan det tidvis bli låga elpriser då mycket förnybar el pressar priserna utöver den befintliga vattenkraften. Fast eller rörligt elpris? Därför rekommenderar vi att binda ditt avtal på 3 eller 5 år. Många undrar vilket som är det billigaste elavtalet. Vintermånaderna med fast pris är november till mars och övriga månader har du ett rörligt … elskling.se använder ditt postnummer för att identifiera vilka elavtal som är aktuella för dig, samt bestämma vilken årskostnad du får.. Med hjälp av postnumret kan de lokalavtal som är aktuella för dig tas fram. Här ger vi dig som funderar på om man ska ha rörligt eller fast elpris våra bästa tips och råd. Tjänsten har inga som helst bindningar. Om cookies: Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig. Betäll online eller ring oss. Jag tycker dock att det allra viktigaste är att man binder upp sig, vare sig det handlar om ett fast eller rörligt pris. Elavtal Student. Denna artikeln förklarar allt. Rent historiskt sett är rörligt elpris alltid billigast även om det kan vara dyrare på vintern när elförbrukningen är hög, nu talar jag inte om tillsvidarepris eller vad olika bolag kallar det som man får när man ej gör ett aktivt val själv och väljer fast pris eller rörligt elpris. Timavtal Prishistorik över Rörligt elpris. Huruvida det är värt att binda elpriset eller inte beror på vilka marginaler du har i plånboken för elpristoppar. Som student behöver man hålla hårt i pengarna och därför har vissa elbolag erbjudit studentrabatt.

Elpriser / Fast eller rörligt Fast eller ett rörligt elpris - vad ska man välja? Jämför elpriser och elbolag. Prisvariationer på el över dygnet. Välj rörligt elpris, alltid med 100 % förnybar el. Det varierande elpriset innebär nämligen att du kan få plötsliga prisökningar vissa månader, även om rörligt elpris vanligtvis … Gillar du att vara flexibel och följa elmarknadens svängningar? Det står dig fritt att välja ett erbjudande eller tacka nej till alla. En av de viktigaste sakerna som påverkar dina kostnader för elen är om du väljer ett fast eller rörligt elpris. Fast eller Rörligt elpris. Kombinera rörligt elpris med prisgaranti, fast elpris under vintern eller miljömärk din el ; Sveriges Energi AB/Elbolaget i Sverige - Sidan 2 - Flashback .