Vår duktiga sommelier tar med dig på en oförglömlig smakresa där du får provsmaka utsökta vinsorter och upptäcka nya smakkombinationer. Vi vill att vin ska vara tillgängligt för alla.

Hur kombinerar man mat och vin för bästa resultat? Denna 2 timmars ost- & vinprovning ger dig en fantastik smakupplevelse. Kanske du inte vill ha en traditionell provning, vi kan erbjuda nya teman och nya vinklar. Vi fokuserar på att skapa en lättsam stämning och att prova goda smakexplosioner. Enligt fransmännen är det osten som får vinet att sjunga, och visst är det så! När du besöker Malmö Wine Club är vårt mål att du varje gång ska gå hem med nya erfarenheter och upplevelser som du gärna vill dela med dig av.

Lär dig allt om vin, ost och chark med härliga smakkombinationer från Möllans ost. Hos oss hittar du små skånska pärlor men även storheter så som Brie de Meaux Dongè, Roquefort, Iberico Bellota m.fl. I Malmö arrangerar vi bland annat vinprovningar, ölprovningar & whiskyprovningar i ett källarvalv i Västra hamnen. Varför inte avsluta en middag med vin och choklad i kombination istället för dessert, eller starta minglet med en champagne och ost i kombination. Under vägledning av kunnig sommelier provas sedan väl utvalda viner utifrån utseende, doft, smak och komposition. Lär dig grunderna av en expert och prova flera olika läckra kombinationer.

Mat och vin, eller varför inte bara ett glas gott rött!

Se mer här!

Välkommen till en djupdykning i vinets smakrika värld. Ost- & vinprovning. Mat- & vinprovning är en lärorik och smakrik kväll där mysterier får lösningar. Bengtsons Ost grundades 1951 av min farmor och farfar, Inga och Ture Bengtson.

Möllans ost ligger i Malmö inkluderar information och provningsprotokoll.

Upplevelsen Vinprovning.

PROVNINGSSTART 19.00 (sittning 18.45) VINER SOM INGÅR Det serveras 4 olika både vin och ostkombinationer. Vår webshop har öppnat för er! 12.00 på helgfria vardagar får ni leverans samma dag klockan 15.00-18.00. Vinprovning behöver inte inte vara pretentiöst! En ost- och vinprovning är en perfekt present att ge bort. Hur man bäst kan använda vinets egenskaper i matlagningen och prat om hur man ger vinet bästa chansen att smaka bra. Vi håller till på övervåningen på Malmö Saluhall, Gibraltargatan 6, Malmö. Hos oss kan du komma och njuta av vin precis som du är. VÅR WEBSHOP ÄR ÖPPEN NU! PROVNINGAR SALUHALLEN Varmt välkommen till våra öppna ost- och vinprovningar under 2020 i saluhallen.

Författarkvällar där författaren av en vin, sprit, mat bok håller en föreläsning och … Ost är ett av människans äldsta livsmedel.

Vin och ost är två av livets stora kulinariska njutningar, att hitta den perfekta kombinationen kan vara en lång strävan. Under provningens gång prövar ni tillsammans med er provningsledare på 4-6 olika sorters viner, tillsammans med någon form av tilltugg (vindruvor, kex, ost m.m). Vi har två typer av ost- & vinprovningar.

Njut av delikatesserna i Malmö. Vid beställning innan kl.

Varför smakade vinet du drack på restaurangen häromdagen mycket bättre än när du själv bjuder på det?

Vi arrangerar även privat evenemang vid förfrågan. Här finns något för alla smaker och med mycket hög kvalitet! Då köper du antingen en biljett till en valfri provning samt bokar platser, eller ett presentkort på summan där personen i fråga själv kommer in i butiken och bokar ett datum som passar. Provningsdatum Onsdag 29/4 Torsdag 14/5 Torsdag 28/5 Vi håller provningarna i Saluhallen. Verksamheten började med butiken på Klostergatan 9 i Lund, men finns idag på Stora Gråbrödersgatan 4 där vi förutom ostbutik även driver stenugnsbageri.

TID PROVNING 1-2 timmar.

Vi älskar OST och brinner för att skapa sensoriska upplevelser unikt presenterade efter dina önskemål. Våra provningar framöver kommer under rådande omständigheter att hållas med max 10 deltagare, om inga andra föreskrifter kommer ges.

Varje provning är ett nytt upplägg med andra viner och … Man hade knappt kommit på att däggdjur gick att mjölka förrän den första osten kom till. Vi har det mesta på glas, och vill man så kan man oxå äta … Följ med på ett smakäventyr! Ost- & vinprovning Malmö.

ÖPPNINGSERBJUDANDE: 50:- FÖR FRAKT INOM MALMÖ! I en gemytlig miljö med trevlig föreläsare får ni en intressant och lärorik kväll i ostarnas och vinets underbara värld.

Osten bildades när mjölken koagulerade och sedan var det bara att pressa ihopa massan och låta den stå några dagar. Har du ett presentkort från Greatdays på en Ost till vin-provning? Tilltuggen varierar beroende på vinets karaktär.