Skruvar man bort sätet så lyfter man den på plats själv på transporten och det var ett måste för mig. Nöt inte. Det allra viktigaste är att hästen går fram för skänkeln utan att ryttaren behöver trycka med den i varje sekund.

Hästen känner en fluga och man behöver då inte sparka på den. Men det sista känns mer beskrivande tycker jag! Och hur märker man att den är framför skänkeln? Ett enkelt exempel på hur vi kan använda klassisk betingning är vid inlärning av nya hjälper. Du ska hela tiden ha en känsla av att du har hästen ”framför … Det glömmer jag aldrig. En halt med ryggning eller att höja handen ordentligt precis i avbrottet kan vara lämpligt. Pusta korta stunder- ofta. Båda tyglarna reglerar så att hästen inte rör sig alltför mycket framåt. Hej! Fälttävlan (särskilt terräng) tycker jag är det allra bästa sättet att lära sig känna när man har… Sträva efter att få ett balanserat avbrott, där hästen bjuder framåt för skänkeln och är bärig över bommarna. Vad den ovana ryttaren ofta gör fel är att man sitter och tjuvhjälper hästen… (sorry om det redan finns en sån tråd, jag sökte men är nog sämst i världen på sökningar) Jo, jag undrar över era bästa tips för att få en häst framme för skänkeln. Hästen kan spänna sig När svaret för skänkeln i stället blir att hästen springer på framåt utan att ta i mer bakifrån spänner den sig i kroppen. Den yttre skänkeln fångar upp rörelsen och verkar tillsammans med den inre skänkeln och sätet framåtdrivande. Att hålla den i lagom hull o se till att den är framför skänkeln Om hästen lär sig- i det här tempot är det bekvämt att gå- ingen drivning, så blir det normalt för den. Detta har också alla som försökt att tömköra hästar bakifrån märkt. Och då tänker jag inte "just nu är den inte framme för skänkeln" utan mer "jag lyckas aldrig ha hästen framme för skänkeln" Förståss gäller frågan mig själv, men ser gärna en allmän diskussion kring hur ni jobbar med det här. Hästen ska tänka framåt och vi ryttare ska inverka rätt för det. Antalet minuter ökas på vartefter, lämpligt att börja på om hästen är i gång men inte konditionstränad tidigare är ca 5-6 min, ha koll på klockan eller sträckan så du kan öka upp försiktigt. - När hästen går i en bra form så säger man på svenska ”gå på tygeln” vilket är ett väldigt dåligt uttryck för då förknippas detta med handen och tygeln. Camillabergquist.wordpress.con. Jobba i en bra form där hästen är på sina bakben och framför skänkeln. Prikaži več

Den yttre tygeln reglerar ställningen så hästen inte förböjer sig i halsen. Detta har också alla som försökt att tömköra hästar bakifrån märkt.