Spara . Närmare 5 000 coronadödsfall har bekräftats i Storbritannien. När det var prins Charles tur att hylla drottningen fick sig alla ett riktigt gott skratt. Drottning Elizabeth: Vi övervinner det här ... säger hon i ett tal till nationen.

... som höll tal i mars. Drottning Elizabeth tackar de britter som följer uppmaningen att stanna hemma i självisolering. Coronaviruset 5 april 2020 16:24.

Den 21 april fyllde drottning Elizabeth 92 år och det blev ett storslaget firande i Royal Albert Hall i London.
Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Elizabeth.
TT. Drottning Elizabeth läser sitt tal vid parlamentets öppnande. Drottning Elizabeth tackar de britter som följer uppmaningen att stanna hemma i självisolering. – En tid då livet rubbas i vårt land, ett avbrott som har bringat sorg till vissa, ekonomiskt svårigheter till många, och enorma förändringar i vardagen för oss alla, säger hon och tillägger att de som isolerar sig skyddar de sårbara. Drottning Elizabeths jultal drog jämförelsevis strax under 8 miljoner tittare. Det var det femte extrainsatta talet till nationen under hennes 68-åriga tid på tronen vid sidan av det årliga jultalet.

... 5 april 2020. Dela Dela. Drottning Elizabeth II säger i sitt tv-sända tal att hon är medveten om att britterna genomgår en tid med svåra uppoffringar.