När en vän till oss som är arkitekt kom över och tittade på ritningen gav han oss förslag på vad vi kunde göra och WOW så mycket som vi inte alls hade tänkt på.

Fler artiklar om liknande ämne Att bygga ut det egna huset är fullt möjligt, men det är en lång process där mycket ska läggas i vågskålen hos kommunen du bor i. Det kan dessutom vara svårt att göra utbyggnaden estetiskt till-talande, och om ditt hus ligger i en kulturhistoriskt värdefull miljö kan kommunen ha … Som ni känner till så håller vi ju för fullt med att bygga ut huset. Flytta eller bygga ut är frågan.
En sak som dock alltid kommer att påverka priset för att bygga ut är om utbyggnaden ska ha ett badrum, då det kräver avancerat dragande av rör och ledningar. Man har även två besiktningar i slutet på byggprocessen. – Jag rekommenderar att man i första hand utnyttjar sin byggrätt för att bygga ut (det antal kvadratmeter som detaljplanen tillåter att man bebygger sin tomt med). Anledningen till detta är att vi mest sannolikt nu på samma gång kommer att bygga ett nytt kök. BADRUM När du ska bygga och renovera badrummet finns det flera saker att tänka på. Nu när bygget nästan är klart är det dags för kommuntjänstemannen/kvinnan att komma ut till huset, gå igenom det och godkänna det innan man som byggherre får ta huset i besittning, dvs flytta in. Det är helt enkelt svårt att avgöra själv på förhand. Det här bör du se över innan det är dags för själva bygget. Ett projekt som nu har pågått ett tag och som mest sannolikt kommer att pågå ett tag till, något längre än vi hade tänkt från början.

Behöver du några extra kvadratmeter i bostaden kan en utbyggnad vara lösningen.

På dessa sidor finner du inspiration, råd och instruktioner för hur du kan bygga ut och få flera extra kvadratmeter.

Det här bör du se över innan det är dags för själva bygget.

Flytta eller bygga ut är frågan.
Huset är för litet – eller så är familjen för stor. När vi beslutade oss för att bygga ut hade vi inga som helst planer på att vi skulle göra något åt badrummet. Vi hjälper dig!

Om den inte räcker kan man använda attefallsregeln, men eftersom man bara får göra det en gång – gäller det att välja sitt tillfälle med omsorg. Läs mer: Vad finns det för risker med att bygga ut?