De tabby-färgade brittiska korthåren delar historia med de andra varianterna på brittisk korthår. Brittiska korthår är en väldigt gammal kattras. Under andra världskriget, precis som i det första, minskade brittisk korthår markant i antal, men den dök alltid upp igen bland de populäraste. Hankatten är svart med vita tassar och vit mage och hals, även ganska mycket vit i ansiktet. Abessinier Abessinierna brukar vara matglada, speciellt i den maten som finns på ägarens tallri Vi är ett par i pensionärsåldern som har en liten uppfödning av Brittisk korthår/ colourpoint och mönstrade; med högst två kullar per år BRITTISKT KORTHÅR . Namnet har ändrats över århundradena, och andra raser har introducerats till blandningen. För att läsa om deras historia kan du klicka här . Under en period på 1970-talet avlades Brittiskt korthår i Sverige fram , choklad, lila, röd, sköldpaddsfärgad och creme. Del 10 – Rasspecifika gener. Korsningen med perserkatten ledde till att rasen brittisk långhår bildades, även kallad "highlander", en variant av brittiskt korthår med halvlång päls. Hälsa Det finns inget särskilt hälsoprogram för perser inom SVERAK. Sedan rasen godkändes 1980 är brittiskt korthår ofta en av de mest omtyckta raserna på internationella mässor. Tidigare förekom den ärftliga njursjukdomen PKD (polycystic kidney disease) relativt utbrett inom rasen, men med hjälp av DNA-testning har man till stor del kunnat eliminera sjukdomen. Denna del av kattgenetiken kommer tillägnas de gener som ligger till grund för några mer ovanliga kattraser: sphynx, manx & cymric, japanese bobtail, ring tailed sing-a-lings, scottish fold, american curl och munchkin. Brittiskt långhår. „brittiskt långhår“, ofta kallad „highlander“ är en variant av brittiskt korthår med halvlång päls och samma vänliga, lugna temperament.. Brittiskt långhår kattens historia är nära förknippad med den brittiskt korthår … Det är 2 honkatter, den ena är sköldpaddsfärgad och den andra är svart.

Letar du efter en kattras som trivs bra med att leva inomhus och som har en lång päls? När persern gjorde sitt intåg i Storbritannien puttade den tillfälligt ner britten från att vara den populäraste rasen.

Man tror att rasens förfädrar togs till Storbritannien av romarna under deras invasion av ön. Det är. Det enda som skiljer raserna åt är pälsen. Korsningar med perser skapade en långhårig variant 1914-1918. Idag är brittisk korthår en godkänd ras i register runt om i …