5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld.

Allt har blivit bättre. Här är dieten som gav bäst resultat i ”Bästa dieten” I SVT:s miniserie "Bästa dieten" testar paren olika dieter. Det spelar nämligen inte så stor roll vilken diet du än väljer, utan d. där fyra svenska par bryter gamla vanor och testar varsin ny diet. I SVT:s miniserie ”Bästa dieten” har vi kunnat följa fyra par som under en månad följt en diet. Ät normalt 5 dagar i veckan och ät max 500 kalorier de andra två dagarna. I SVT:s miniserie ”Bästa dieten” har vi kunnat följa fyra par som under en månad följt en diet. Bästa dieten – finns den?

För det första verkar “Bästa Dieten” handla om storstadsmänniskor i upp till medelåldern (runt 50 år). Ett populärt sätt att fasta genom 16/8- upplägget. Det handlar om 5:2, LCHF, vegansk kost och Livsmedelsverkets tallriksmodell. Anledningen till experimentet är enligt SVT att så många svenskar valt att följa en diet, trots att ingen tvingar oss. Mer om programserien och upplägget hittar du här.. Unikt experiment där fyra svenska par tvingas bryta med gamla vanor och följa varsin ny diet under en månad. Det blev ett experiment för att se vilken diet som gav bäst resultat, samtidigt som man fick följa parens upplevelse av hur det gick, vad som var … I SVT:s miniserie ”Bästa dieten” har vi kunnat följa fyra par som under en månad följt en diet. Kanske har du följt SVT:s serie Bästa dieten?

5:2-dieten är fortfarande både en sund och effektiv diet.

Detta är lätt att genomföra i vardagen och ger goda resultat på hälsan, exempelvis ökad fettförbränning. I korthet går den ut på att fyra par/familjer får varsin kostplan att följa i fyra veckor och sedan ska de följas upp med blodvärden mm.

De andra grupperna fick också bra effekt, men typ 2-diabetikerna fick bäst resultat, säger hon. Det är väl inte så representativt för svensk befolkning.

Unikt experiment där fyra svenska par tvingas bryta med gamla vanor och följa varsin ny diet under en månad.

Snart är det alltså dags för SVT:s vetenskapsreality i tre avsnitt om ett antal olika kosthållningar, ”Bästa dieten”. Här är 11 förslag på recept till 5:2-dieten, som alla …

De gick ner i fettmassa, HbA1c minskade, insulinproduktionen ökade, blodtrycket har gått ner. Det handlar om 5:2, LCHF, vegansk kost och Livsmedelsverkets tallriksmodell.

Kostforskare hjälper sedan till att avgöra vilken som är den bästa dieten. Forskare gjorde sedan testresultat på deras hälsovärden för att komma fram till vilken diet som var bäst för deras hälsa. admin-hittamatkassen, 2019-01-16. 5:2 dieten (fasta 2 dagar i veckan) Livsmedelsverkets rekommendationer Men en sak är vad mätningarna visar efter en månads diet (blodsocker, blodfett etc) och en annan sak vad man gillar dieten.

Forskarna har analyserat resultaten och vi får äntligen veta vilken som är den allra bästa dieten. Enligt forskning ska du välja den diet som du tycker om för att få bäst resultat. I går tittade jag och maken på dokumentären "den bästa dieten" på SvT. Går du på 5:2-dieten ska du fasta 2 av veckans 7 dagar – och de andra 5 dagarna ska du äta normalt.

Äntligen är dietmånaden över och paren får veta hur deras kroppar förändrats av den nya kosthållningen. Kattis och Daniel var det par som dieten passade bäst för i SVT:s experiment ”Bästa dieten”. Programmet sänds med start nu på tisdag 16 oktober kl 21.00. Står man inte ut med restriktionerna, så kommer man ändå inte att hålla sig till dieten …

På dina fastedagar ska du bara äta två små måltider, nämligen lunch och middag.

Här är 11 förslag på recept till 5:2-dieten, som alla är … 4 olika hushåll testar 4 olika dieter under 4 veckor för att se hur deras kroppar påverkades under den tiden. Sedan är det svårt att förstå att det är LCHF det handlar om när man talar om mindre kolhydrater och mera protein.

SVT:s programserie Bästa dieten pågår för fullt och här är några tankar kring de två första avsnitten. Läs allt om 5:2-dieten och få de bästa recepten till fastedagarna här. SVT visade nyligen en serie i tre delar om den bästa dieten.